تالار مجازی جیوتی مارگا - راه نور

نسخه‌ی کامل: خواص میوه ها و سبزیجات
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7
زالزالک :

این میوه علاوه بر ویتامین‌های A ،B،C و جوهر مازو یعنی تانن دارای کلسیم و پتاسیم ومختصری ترشی و پکتین است که برای تقویت قلب و معده بسیار توصیه می‌شود.

خواص:
  • محققان آمریکایی طی بررسی‌ هایی که روی زالزالک انجام دادند، دریافتند این میوه به خاطر داشتن مقادیر بالایی از مواد آنتوسیانین، بسیار مفید است ودر رنگ های مختلف این میوه آنتوسیانین های زیاد و متفاوتی یافت می ‌شود که دانه‌ های زالزالک را از فشار اکسایشی نور خورشید حفظ می ‌کنند.
  • خوردن زالزالک بدن ما را از موقعیت ‌های زیان ‌آور مانند قرار گرفتن در معرض آلودگی و رادیکال ‌های آزاد حفظ می کند.
  • به عبارتی تحقیقات نشان می ‌دهد مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ‌ها، از سرطان گرفته تا چاقی، اثر مثبت می گذارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد‌ التهابی ماده ی آنتوسیانین موجود در آن است، به طوری که ثابت شده بسیاری ازبیماری ‌ها به دلیل التهاب‌ های کنترل نشده ‌ای است که دامنگیر ما می ‌شود.
  • مواد موجود در زالزالک قند خون و عملکرد انسولین خون را بهبود می ‌بخشد.
  • محققان در زمینه ی تاثیر زالزالک و خواص آن، تحقیقات خود را روی موش ‌هایی انجام دادند که از پیش مبتلا به دیابتبودند.آن‌ها ابتدا به 18 موش نر، حدود 6 ماه غذای سرشار ازقند میوه دادند سپس آن‌ ها را دو گروه کردند؛ به یک گروه آب خالص و به گروه دوم مخلوط آب و عصاره یزالزالک دادند و این کار را تا 6 ماه ادامه دادند و وزن و چربی بدن، قند خون و شاخص‌ های مولکولی التهابی آن ‌ها را مورد بررسی قرار دادند.درانتها محققان به این نتیجه رسیدند موش‌ هایی که مخلوط آب و عصاره زالزالک مصرف کرده بودند، نسبت به گروه دیگر، از کاهش وزن بیشتر، چربی کم‌ تر ، قند خون و تر ی‌گلیسیرید پلاسمای پایین ‌تر و چربی LDL کم‌ تری برخوردار بودند.
  • این تغییرات در انسان ‌ها باعث کاهش احتمال ابتلا به دیابت و بیماری های قلبی عروقی می شود و مشکلات التهابی را کاهش می دهد
  • یکی از مواد مفید موجود در زالزالک فلاونوییدهایی می ‌‌باشند که نسبت به رنگ میوه شدت اثرات آنتی ‌اکسیدانی آن ها تغییر می ‌کند. میوه‌ های قرمزرنگ دارای اثر قوی، صورتی اثری ضعیف و زرد اثر ضعیف ‌تری دارند.
  • نتایج یک پژوهش نشان داد: مصرف خوراکی زالزالک در دیابت قندی باعث کاهش گلوکز و LDL کلسترول سرم می ‌شود. اینمطالعه با اثر مصرف خوراکی سرشاخه‌ ی زالزالک بر غلظت گلوکز و لیپید‌های سرم و تراکم سلول ‌های بتا در موش ‌های صحرایی دیابتی توسط دکتر مهرداد روغنی، عضو گروه فیزیولوژی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد بررسی شد. یافته‌ های این مطالعه حاکی است در گروه دیابتی درمان شده با گیاه، غلظت گلوکز سرم به طور معنی ‌دار در هفته‌ های سوم و ششم کمتر از گروه دیابتی بود. کاهش سطح گلوکز و لیپید‌های سرم در بیماران دیابتی با استفاده از گیاهان دارویی از اهمیت زیادی برخوردار است.
  • این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم‌ خونی و سل اثر نیکویی دارد.
  • زالزالک به دلیل آن که دارای مقدار زیادی تانن است بسیار قابض بوده و می ‌توان آن را جهت درمان اسهال‌ های خونی به کار برد.
  • میوه ی تازه ی زالزالک می‌‌ تواند به ازدیاد شیر مادران شیرده و افزایش کیفیت آن بیفزاید.
  • بسیار قابض و در درمان اسهال خونی مؤثر است.
  • براى تقویت قلب و معده بسیار توصیه شده است.
  • برای معالجه بیماران مبتلا به فعالیت نامنظم قلب کاربرد دارد.
  • در مواقع کم خونى و سل اثر خوبی دارد.
  • برای روماتیسمى ها و مبتلایان به ورم روده مفید است.
  • اشتها را زیاد مى کند.
  • جهت درمان قطره قطره آمدن ادرار توصیه شده است.
  • شربت زالزالک همراه با شکر سرخ ، براى رفع سردرد شدید مفید است.
  • گل زالزالک ، ضد تشنج بوده و حرکات نامنظم قلب را تنظیم مى کند. داروى مفید و خاصى بر ضد تپش قلب و ضربان شدید آن است.
  • این میوه به علت غنی بودن از اسید تارتاریک و اسید مالیک نیز در مواقع کم خونی و سل ثر نیکویی دارد.
هشدار:

زالزالک رسیده برخلاف جثه ریزش از مقدار قند بالایی برخوردار است. به گونه‌ای که در 100 گرم آن 70 کالری انرژی نهفته است. لذا افراد دچار اضافه وزن و بیماران قندی باید در مصرف آن محتاط باشند.
زردآلو :

زرد آلو ميوه شیرین و طبیعتی گرم دارد و سرشار از انواع ویتامین های، E، A ، C ،K ،B و انواع مواد معدنی مانند منیزیم، فسفر، گوگرد، کلسیم، پتاسیم و آهن ،منگنز است.

خواص:

- ویتامینB موجود در زرد آلو برای بهبود بیماری های روحی روانی، رفع خستگی ،فراموشی، رفع تشنگی ، تنظیم کننده فشار خون، کنترل بیماری های قلبی و برای درمان کم خونی مصرف آن توصیه می شود.

- زردآلوهایی كه رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاكاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاكاروتن باعث كاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سكته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند.

- دارای ویتامین A است که درحفظ چشم موثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.

- میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C ،برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است.

- تصفیه کننده خون است. عروق را باز می کند . ملین است .

- بوی بد دهان را رفع می کند.

- تب بر است .

- به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است .

- التهاب مفاصل را برطرف می کند. ضد نرمی استخوان است .

- برای قلیایی کردن بدن مفید است.

- زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

- زردآلو، خنک و اشتها آور است. - زردآلو، باعث رفع تشنگی و عطش می شود.

- برای رفع یبوست و بواسیر مفید است.

- مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میكند. برای مصرف برگه ، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک

دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است.

- حرارت درونی بدن را پایین میآورد.

- برگه زردآلو باعث هضم غذا می شود و برای یبوست مفید است.

- به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.

- برای نرم کردن پوست می توان از روغن هسته زردآلو استفاده نمود.

- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است، ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می كند.

- برای تسكین گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانید. این دم کرده برای قطع اسهال مفید است.

- طبع زردآلو سرد و تر است و نوع شیرین آن كمی گرم می‌باشد.

- هستة زردآلو تصفیه كنندة خون و ضد سرفه می‌باشد. كم مصرف شود.

- زردآلو بازكنندة گرفتگی‌های مجاری عروق و نرم كنندة سفتی‌ها می‌باشد. 10 صبح و 5 عصر میل شود.

- زردآلوی شیرین، ملین است.

- خیس كرده برگه زردآلو صفراآور و ملین است، آخر شب میل شود.

- خیس كرده برگه زردآلو تشنگی را فرو می‌نشاند. 10 صبح و 5 عصر یا هنگامی كه عطش دارد از همه بهتر است.

- زردآلو برای سردمزاجان و كسانی كه معدة ضعیف دارند و اشخاص كهنسال مضر است. اگر چنانچه میل نمودند بالای آن كمی انسیون بجوند.

- خوردن زردآلو صبح ناشتا خوب نیست ممكن است باعث دل درد شود. اگر چنین شد كمی از كوبیده انسیون با شكر میل شود.

- مغزهسته زردآلو اگر تلخ باشد طبع آن گرم و خشك است.

- دانه شیرین آن مقوی نیروی جنسی است و چون دیرهضم است باید با نمك بو داده و خورده شود.

- كسانی كه كارهای فكری زیاد دارند خوردن زردآلو را فراموش نكنند.

- دم كردة برگ زردآلو كشندة كرم معده است.

- شكوفه‌های خشك شده زردآلو خونریزی داخلی و بیرونی را بند می‌آورد.

- زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده).

- برای كسانی كه لاغر هستند خوردن زردآلو در فواصل غذا مفید است.

هشدار:

- از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید ، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می شوید.

- افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.


- هسته تلخ زردآلو مواد سمی به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد . لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.

- مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک های سفید پوستی می شود.

- زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.

- اگر زردآلو را همراه با هسته شیرین آن بخورید ، دچار نفخ معده نخواهید شد.

- كسانى كه دچار سوزش یا نفخ معده هستند، از مصرف زیاد زردآلو پرهیز كنند.

- زردآلو به طور کلی دیرهضم و نفاخ است . بنابراین اشخاص مسن و کودکان باید از خوردن زیاد آن پرهیز کنند .

- زردآلو را همیشه قبل از غذا بخورید و هسته اش را نیز همراه آن مصرف کنید ،

زیرا هسته شیرین زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان می سازد .


- این میوه را هنگام ناشتا وبا معده خالی نخورید، زیرا سبب دل پیچه مى شود.

- زردآلوی کال و نرسیده دیرهضم و نفاخ است . همچنین ترشح اسید معده را افزایش می دهد و باعث ترش کردن معده می شود.

- هرگز زردآلو را بعد از غذاهای سنگین نخورید. - بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.

- اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا بخورید.

- زردآلوی نرسیده برای معده ضرر دارد مخصوصاً كسانی كه زخم معده و یا اثنی عشر دارند.
زردچوبه :

این گیاه سرشار از ویتامین های K , B6 همچنین موادی مانند آهن ،منگنز ،پتاسیم ،فیبر ،سدیم ،کلسیم ،مس ،منیزیم ،قند میباشد.

خواص :


مهم ترين خاصيت زردچوبه، خاصيت صفرا آوري آن است. از ديگر خواص آن اثرات ضد التهاب، ضد سموم بعضي مارها، ضد سموم کبدي، ضد باکتري، ضدسرطان و ضد نفخ و مقوي معده هستند.دارای ماده‌ای به نام كوركومین است كه

عامل ‌رنگ زردچوبه و آنتی اكسیدان قوی است كه باعث سم‌زدایی در بدن می‌شود.

زردچوبه صفرابر، تحریك‌كننده ترشحات پانكراس، هضم‌كننده غذا، خاصیت حل كننده و دفع كننده سنگ مثانه نام برد و برای درمان التهابات لثه می‌توان جوشانده زردچوبه را قرقره كرد.

شرح بعضي خواص مهم آن عبارتند از:


خاصيت ضد اکسيدان:اين خاصيت مربوط به هر دو دسته مواد محلول در آب و چربی آن است. اين خاصيت زردچوبه قوي تر ازویتامین E است.

خاصيت ضد سرطان:  اين خاصيت را مربوط به اثرات ضد اکسيدان مستقيم يا از طريق خنثي کردن راديکال هاي آزاد و يا خنثي کردن بعضي از مواد موثر کارسينوژن مي دانند که در آزمايشات داخل و خارج از بدن به اثبات رسيده است.

خاصيت ضد ورم:  خاصيت ضد ورم زردچوبه مشابه اثر کورتيزون يا فنيل بوتازون است.

زردچوبه و بيماري قلبي – عروقي:  زردچوبه داراي خاصيت کاهش کلسترول  و جلوگيري از چسبندگي پلاکت ها است.

زردچوبه و کبد:  از نظر محافظتي اثراتي شبيه به گلي سريزين يا سيلي مارين را ايجاد مي کند.

روده اي – معده اي:  زردچوبه داراي اثر ضد نفخ و ازدياد آنزيم هاي روده و معده است.  مقدار کم آن باعث افزايش ترشحات معده شده و از زخم حاصل از استرس، الکل وایندومتاسین جلوگيري مي کند.

ويژگي ضد ميکروبي زردچوبه:  اسانس زردچوبه داراي خاصيت ضد ميکروبي به روي بسياري از ميکروارگانيسم ها از جمله استافيلوکوک، استرپتوکوک، کلستريديوم، سارسينا، کورينه باکتريوم و خاصيت ضد قارچي است.

مقدار مصرفمقدار مصرف دارويي روزانه زردچوبه حدود 5/1 تا 3 گرم است که مي توان در دوزهاي نيم تا يک گرمي در سه نوبت مصرف کرد. هم چنين بهتر است از فرآورده هاي استاندارد شده به عنوان دارو مصرف شوند.


دستتان را می‌برید و یا زخم جزئی بر می‌دارید. بعد از این که به خوبی جای زخم یا بریدگی را ضدعفونی کردید مقداری پودر زردچوبه روی آن بریزید. این ادویه اجازه نمی‌دهد که زخم شما عفونی شود.از این گذشته زردچوبه باعث می‌شود

خیلی زود جای زخم خوب شود. البته حواستان باشد اگر خدای نکرده تقریباً یک بند انگشت را بریدید و یا زخمتان عمیق است باید اورژانس خبر کنید و حتماً خودتان را به بیمارستان برسانید. در این گونه مواقع کار از زردچوبه و غیره گذشته

است و حتی اگر انگشتتان را در ظرف زردچوبه هم فرو کنید تأثیری نخواهد داشت!


ضد آميب، ضد درد ، ضد اسيد معده، ضد آرتریت ، ضد باکتري، پادزهر آرسنيک، ضد ادم، ضد حساسیت ، ضد سرطان، ضد ويروس ایدز ، ضد موتاژن، ضد اکسيدان، ضد پسوريازيس، ضد تب، ضد عفوني کننده، ضد اسپاسم، ضد

تومور، ضد زخم معده، ضد نفخ، قابض، ادرارآور، خلط آور، محافظ معده، بندآورنده ي خون، محافظ کبد، کاهش دهنده ي چربي خون، مقوي معده، مقوي رحم، قارچ کش، کرم کش، محرک سیستم ایمنی و محرک ترشح موکوس.

هشدار:

- به گفته وی برای نگهداری زردچوبه نباید از ظروف پلاستیكی استفاده كرد. بهترین ظروف برای نگهداری آن ظروف آلومینیومی و شیشه‌های رنگی (قهوه‌ای) است. هم چنین در ظرف باید كاملاً بسته باشد.

- زنان حامله و افرادی كه به انسداد كیسه صفرا مبتلا هستند، كمتر از زردچوبه استفاده كنند.

- مصرف مقدار زياد آن ممکن است باعث زخم شود.


 
زرشک :

دارای آلکالوئید، آنتوسیان، کلروژنیک ،اسید مالیک، اسید استیک،و اسید تانن میباشد.

خواص:

زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است میوه زرشک خواص زیر را دارد:
۱) قابض است
۲) تقویت کننده قلب و کبد است
۳) بواسیر خونی را درمان می کند
۴) خونریزی را برطرف می کند
۵) برای برطرف کردن بیماریهای کبدی مفید است
۶) صفرا بر است
۷) دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره کنید .

● خواص ریشه و پوست ساقه

۱) صفرا بر و مسهل است
۲) کبد را پاک و تقویت می کند
۳) اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند
۴) وء هاضمه را از بین می برد
۵) بی اشتهایی را برطرف می کند
۶) برای رفع یبوست مفید است
۷) در درمان یرقان و زردی موثر است
۸) نقرس و رماتیسم را برطرف می کند
۹) خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند .
۱۰) آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .
۱۱) واریس را درمان می کند .
۱۲) برای معالجه بواسیر نافع است .
۱۳) برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .
۱۴) فشار خون را پائین می آورد
۱۵) برای شست وش وی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .


سابقه مصرف زرشک به دوره مصر باستان می‌رسد، زمانی که فراعنه و ملکه‌ها، این گیاه را با تخم رازیانه به منظور درمان طاعون مصرف می‌کردند.

سرخ‌پوستان آمریکا زرشک را برای بیماری‌های خونی، سل، بی‌اشتهایی، بیماری‌های کلیوی، رماتیسم، زخم‌ها و جراحت‌ها به کار می‌بردند.

بعضی از پزشکان سنتی در ایران نیز زرشک را به عنوان رفع بوی بد خلط سینه می‌شناختند و در درمان بیماری‌های لثه، درد دندان و بعضی بیماری‌های چشمی (ضعف دید) از آن استفاده می‌کردند.

از زرشک برای درمان بیماری‌های آرتریت، مشکلات صفراوی، اسهال، کاهش تب، التهاب طحال، آماس زبان، زرد زخم، کمردرد، از بین بردن کرم‌های حلقوی، مشکلات قلبی، قاعدگی دردناک، مشکلات کبدی، بواسیر و تب‌خال نیز استفاده می‌شود.

روس‌ها زرشک را برای التهاب خونریزی دهنده دیواره رحم، مشکلات کیسه صفرا، فشار خون بالا، افزایش ترشح صفرا و همچنین برای تنظیم ارگان‌های زنانه مصرف می‌کنند.

دانشمندان در نشریه دیابت نوشته‌اند؛ بربرین وزن بدن حیوانات تحت آزمایش را نیز کم کرد یعنی برای درمان چاقی نیز می‌توان از آن استفاده کرد. بربرین از جمله در زرشک وجود دارد که مصرف آن در فرهنگ‌های مختلف از جمله برای درمان اسهال تجویز شده است.

گروهی بین‌المللی تأثیر بربرین را در کاهش قند خون روی موش‌ها آزمایش کردند و متوجه شدند خوردن آن باعث کاهش میزان قند خون، کم شدن چربی‌های موجود در جریان خون و کارکرد بهتر انسولین در بدن می‌شود و وزن بدن حیوان را کم می‌کند.

یکی از بهترین ترکیبات موجود در زرشک، ویتامین B فراوان است که در پیشگیری از سرماخوردگی نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسیدهای عالی فراوان در این میوه که سبب مزه ترش آن می‌شوند می‌تواند در جذب آهن نقش بسزایی داشته باشد.

همچنین آهن موجود در زرشک قابل توجه است. از سایر ویتامین‌های موجود در این میوه می‌توان به ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B1 ,B2 اشاره کرد که ویتامین B1 یا تیامین می‌تواند عوارض عصبی و حتی پرخاشگری را بهبود بخشد.

● خواص برگ زرشک

۱) آب آوردگی بدن را برطرف می کند .
۲) اسهال های مزمن را درمان می کند .
۳) برگ زرشک دری مقدر زیادی ویتامین C می باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید درد .
۴) جویدن برگ زرشک باعث محک شدن لثه و دندان می شود .
۵) درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید .

● طرز استفاده:

جوشانده زرشک : مقدر ۲۰-۱۰ گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت ۱۰ دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدر مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست .
تنطور زرشک : این تنطور را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها خریدری کنید . مقدر مصرف آن ۲۰-۱۰ قطره سه بار در روز می باشد .
دم کرده زرشک : مقدر ۴۰ گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت ۱۰ دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدر مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست .

هشدار:
برای افرادی که مبتلا به سرفه های خشک هستند مضر است.
مصرف مقدر زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.





 
شلغم و خواص ان

خواص شلغم انقدر زياد هست كه مي توان گفت اين گياه براي هر دردي درمان است و اگر مردم مي دانستند كه اين گياه چقدر فايده دارد تمام باغچه هاي خانه خود را شلغم مي كاشتند و هر روزه از ان استفاده مي كردند.
١-شلغم مقوي است
٢-شلغم اشتها أور است
٣-شلغم ضعف جنسي را درمان كرده 
٤-شلغم سرفه را تسكين مي دهد
٥-ترشي شلغم  بهترين نوع ترشي است زيرا مقوي معده و روده ها و اشتها اور است
٦-اب شلغم قند خون را پايين مياورد
٧-تخم شلغم را اگر سرخ كرده و بخوريد براي ضعف جنسي موثر است
٨-اگر گلو درد داريد اب پخته شلغم را قرقره كنيد 
٩-خوردن اب شلغم درمان كننده جوش صورت است
١٠-انهايي كه حافظه ضعيف دارند حتما بايد شلغم بخورند زيرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقويت مي كند
١١-شلغم شب كوري را درمان ميكند
١٢-شلغم به علت داشتن ويتامين B1 علاج كم خوني است
١٣- شلغم براي رشد و نمو استخوانها مفيد است بنابر اين زنان بار
ار و شيرده حتما بايد از ان استفاده كنند
١٤-زن حامله كه در مدت بارداري شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده،زودتر حرف  مي زند و حتي زودتر راه مي افتد و در مقابل امراض مقاومت بيشتري  خواهد داشت
١٥-انهايي كه غده تيرييدشان كم ترشح مي كند بايد حتما شلغم بخورند زيرا شلغم بعلت داشتن يد ترشحات غده تيروىيد را تنظيم مي كند
١٦-شلغم مهمترين گياه ضد سرطان است و حتي گسترش سرطان را متوقف مي كند
١٧-شلغم درمان بسياري از بيماريهاي پوستي است
١٨- شلغم پخته بهترين دارو براي برونشيت است
صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7