تالار مجازی جیوتی مارگا - راه نور
خواص میوه ها و سبزیجات - نسخه‌ی قابل چاپ

+- تالار مجازی جیوتی مارگا - راه نور (http://www.jyoti-marga.in/forum)
+-- انجمن: طب کُل نگر / طب مکمل (/forumdisplay.php?fid=34)
+--- انجمن: گیاه درمانی و تغذیه (/forumdisplay.php?fid=44)
+--- موضوع: خواص میوه ها و سبزیجات (/showthread.php?tid=292)

صفحه‌ها: 1 2 3 4 5 6 7


خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-07-2013 04:58 PM

با سلام:
میخاستم در این صفحه خواص مواد غذایی رو بر اساس حروف الفبا به اشتراک بگذارم تا گامی در جهت سلامتی دوستان برداشته باشم و از دوستانی هم که در این زمینه همکاری میکنند سپاسگذارم. Heart


افتاب گردان

منبع غنی از ویتامین های E , A ,D, و گروههای B است و منبع مهم منیزیم ( ‌اعصاب و رگهای خونی را آرامش دهیم), پتاسیم, کلسیم,روی, مس است.همچنین منبع خوبی برای فیتو استرول است(فیتواسترول، ماده ای است که در گیاهانی یافت می‌شود که ساختار شیمیایی بسیار شبیه به کلسترول دارند و وقتی در رژیم غذایی به اندازه کافی باشد به کاهش کلسترول و همچنین کاهش ریسک ابتلاء به سرطان کمک می‌نماید.)

خواص: ضدالتهاب , ضدمیکروب , خلط اور, شیرزا (مفیدبرای زنان باردار),کمک به درمان عفونت مجاری ادراری,سرماخوردگی,زخم معده , جلوگیری از سرطان پروستات

منابع: سایت های علمی و......seemorgh ,nutrition-and-you,fruitsinfo.com,khavase.blogfa


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - saeed141 - 04-07-2013 07:08 PM

سلام دوستان:

طب سنتی خوردن تخمه آفتابگردان رو صحیح نمی دونه و پزشکان معاصرهم گفتند که این ماده غذایی در حافظه اختلالایجاد میکنه:

احتمالا به همین خاطر هم هست که کلاسهای کنکور همیشه به بچه ها میگن که شب قبل از امتحان تخمه نخورید!

حکما خوردن تخم کدو وتخم خربزه رو پیشنهاد میکنند.

که در این بین تخم کدو(همون سفیدا تو آجیل Tongue) از همه بهتره و خواص زیادی داره:


1- محافظ پروستات

مصرف تخم کدو، مشکلات ناشی از بزرگ شدن پروستات را کاهش می‌دهد.

2- تقویت کننده مثانه

برخی تحقیقات روی حیوانات نشان داده، عصاره کدو، تقویت کننده خوبی برای عملکرد مثانه است.

3- درمان افسردگی

این ماده غذایی حاوی ترکیب تریپتوفان است که طبیعتا ضد‌ افسردگی است.

4- پیشگیری از پوکی‌استخوان

به خاطر وجود مقادیر فراوان روی، تخم کدو محافظ طبیعی خوبی در برابر پوکی‌استخوان است.

5- ضد التهاب طبیعی

تخم کدو بدون برجای گذاشتن عوارض جانبی داروهای ضدالتهاب، به نحو موثری التهاب را کاهش می‌دهد.

6- پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه

تخم کدو، طی نتایج حاصله از تحقیقات از تشکیل سنگ‌های کلیه از جنس اگزالات کلسیم پیشگیری می‌کند.

7- از بین برنده انگل‌ها

در بسیاری از فرهنگ‌ها، برای درمان کرم کدو و دیگر انگل‌ها، از تخم کدو استفاده می‌کنند.

8- سرشار از منیزیم است

مصرف نصف پیمانه تخم کدو، 98 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم ، ماده معدنی که بیشتر آمریکایی‌ها به کمبود آن دچار هستند، را برطرف می‌کند.

9- کاهش دهنده کلسترول

به خاطر وجود فیتواسترول‌ها،‌ ترکیباتی که سطح کلسترول LDL را کاهش می‌دهند، این ماده غذایی باعث پایین آمدن سطح کلسترول بد خون می‌شود.

10- پیشگیری از سرطان
فیتواسترول‌های موجود در این ماده غذایی،‌ محافظان خوبی در برابر ابتلا به انواع سرطان‌ها محسوب می‌شوند.


منبع:
کد php:
http://www.seemorgh.com/health/2093/116485.html 

در پناه حق؛دوستتان دارمHeart


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-07-2013 11:22 PM

اسفناج :

مقدارزیادی اهن,کلسیم,سدیم,پتاسیم,ید,مس,منیزیم,لسیتین,کلروفیل,کاروتن,اسیداگزالیک,واسیدارسنیک​,ویتامین های A,B,C,D,K,نیاسین بوده وبه علت داشتن منیزیم جلوی پیشرفت سرطان را میگیرد. منبع بسارخوبی برای اسید فولیک و چربی امگا 3 (الفا لینولیک اسید)و امگا6(لینولیک اسید)و فیبر غذایی است.

خواص:
ازنظرطب سنتی متعادل است. برای پایین اوردن تب مفید است. چون دارای کلروفیل است ملین است و یبوست را درمان میکند. برای لاغر شدن وکم کردن وزن مفید است. هضم غذا را تسریع میکند. برای درمان ورم و درد گلومفید است. برای سرفه های خشک مفید است. در پیشگیری سرطان روده بزرگ و معده و پروستات و حنجره و رحم مفید است. کلسترول خون را پایین می اورد. تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش میدهد. لذا برای افراد کم خون مفید است. مانند جارو روده بزرگ را تمییز میکند و ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد. برای اعصاب و بیماری اسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است. برای زیاد کردنشیر مادران عالی است. برای برطرف کردن یرقان و ورم کبد مفیداست.اسیدیته خون را کاهش و سبب تقویت استخوان و عضلات میشود. رعشه و بوی بد دهان را از بین میبرد. باعث افزایش اشتهای کودکان میباشد.

هشدار:
به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ کلیه و مثانه مناسب نیست. افراد سرد مزاج ان رابا ادویه های گرم مانند هل زنجبیل و دارچین و فلفل مصرف کنند.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-08-2013 04:58 PM

ازگیل:
درخت ازگیل با نام علمی Mespilus germanica که در گویش گیلکی به آن کونوس یا کُنوس می‌ گویند و در گویش مازندرانی کنهس و کندس می ‌گویند، میوه ‌ای است از خانواده ی گل سرخیان از سرده ازگیل ‌ها(Mespilus) هم خانواده با سیب و گلابی.

ازگیل رسیده داراى لعاب نباتى فراوان و تانن بوده و از قند گلوکز، فروکتوز، سوربیتول و بعضى اسیدها و همچنین سلولز و گروه ویتامین هاى B و C، املاح معدنى و کمى پروتئین برخوردار مى باشد.

خواص ازگیل:

* ازگیل سرشار از ویتامین هاى گروه B است به همین دلیل اعصاب را تقویت مى کند.

* ازگیل داراى مقدار زیادى کربوهیدرات است که موجب تولید انرژى در بدن می شود.

* ازگیل حاوی ماده اى به نام " تانن " است که بهترین دارو براى درمان عفونت هاى روده ی بزرگ به شمار می رود و به عنوان قابض و رفع التهاب معده توصیه و تجویز شده است.

* ازگیل به دلیل داشتن ویتامین C برای کم خونی ناشی از فقر آهن مفید است زیرا این ویتامین جذب آهن را افزایش می دهد.

* مصرف ازگیل چه به صورت خام و چه به صورت کنسرو شده برای معالجه ی اسهال ساده اثر قطعى دارد.

* خوردن ازگیل خام و خصوصا نارس که تانن بیشترى دارد در معالجه ی خونریزى هاى داخلى مانند بواسیر، خونریزى رحمى و غیره تأثیر شفابخش دارد.

* میوه ی تازه و رسیده ی ازگیل یا کنسرو آن براى درمان اختلال قاعدگى خانم ها مفید است.
* ازگیل به دلیل داشتن لعاب، سینه را نرم می کند، عطش را فرو می نشاند و ضد صفرا است.
ازگیل از نظر طب سنتی سرد و خشک است.

هشدار:
هسته ی ازگیل به علت داشتن اسید سیانیدریک، عنصری سمی است و خوردن آن خطرناک است.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-08-2013 08:35 PM

البالو:

یکی از غنی ترین منابع ویتامین های C,B,A,E, است. همچنین دارای پتاسیم ,اهن, کلسیم , منیزیم , روی, مس میباشد.

خواص:

این میوه طبیعتی سرد دارد,

- آلبالو باعث کاهش فشار خون می‌شود، بنابراین مصرف آن برای افرادی که دارای فشارخون بالایی هستند مفید است؛ علاوه بر این، غلظت خون را کم می کند و برای رفع مشکل کم‌خونی توصیه می‌شود.

- آلبالو خاصیت صفرابری دارد و به دفع سنگ کلیه و کیسه صفرا کمک می‌کند. البته می‌گویند اگر آب یا مربای آلبالو با کمی رازیانه مخلوط شود، برای دفع سنگ مثانه و رفع‌سوزش مجاری ادرار مفید است.

- این میوه، نیروبخش بوده است و اثر ضدعفونی‌کننده بر روده‌ها دارد و در ضمن ورم معده را نیز کم می‌کند.

- آلبالو به طور کلی برای درمان رماتیسم، تصلب شرایین، ‌نقرس و پیوره دندان مفید است.

- با توجه به اینکه آلبالو قندخون را کاهش می‌دهد، دیابتی‌ها می‌توانند آن را باخیال راحت مصرف کنند.

- این میوه ادرارآور بوده ، برای رفع ورم کلیه مفید است.

- چاق‌ها نیز می‌توانند با خوردن آلبالو خودشان را لاغر کنند. علاوه بر این، آلبالو چربی خون را نیز پایین می‌آورد.

- اب آلبالو خطر بیماری‌های قلبی عروقی را در مبتلایان به دیابت کاهش می‌دهد

- نوشیدن آب آلبالو درد عضلانی ناشی از ورزش را کاهش می‌دهد.

- نوشیدن آب آلبالو در صبح به خواب بهتر در شب کمک می‌کند.

هشدار:
گرچه تاكید متخصصان بر مصرف انواع میوه و سبزی‌های تازه است، اما به افرادی كه از بیماری كلیوی رنج می‌برند و باید از یک رژیم غذایی کم‌پتاسیم پیروی كنند، توصیه می‌شود در مصرف میوه‌هایی مانند آلبالو جانب احتیاط را رعایت كنند و از زیاده‌روی در خوردن این میوه بپرهیزند.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-09-2013 05:06 PM

آلو :

آلو یک میوه‌ی تک هسته‌ای از خانواده‌ی هلو و زرد‌آلو است. بیش از هزاران گونه‌ی متفاوت از این میوه در دنیا وجود دارد که از نظر رنگ، شکل و اندازه تنوع زیادی دارند.

آلو سرشار از ویتامین های A و C ، B2 کربوهیدرات ( مواد نشاسته ای )، آهن ،کلسیم و سایر املاح می باشد.غنی از منیزیم، سدیم، فسفرو پتاسیم است.

خواص:

_ دارای انواع انتی اکسیدان ها میباشد.

_ آلو تقویت کننده و تنظیم کننده دستگاه هاضمه است .

_ آلو ضد تب و سردردهای صفراوی است.

_ آلو طبیعتی سرد دارد ، پس برای افراد گرم مزاج مناسب است.

_ آلو در معالجه کم خونی، ضعف و ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.

_ آلوی خشک برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید است.

_ برگه آلو، بهترین ضد سم می باشد.

_ برگه آلو، دستگاه هاضمه را در بدن تنظیم می نماید.

_ به مقدار کافی فیبر غذایی را برای بدن تامین می کند.

_در حفظ سلامتی کبد موثر بوده و باعث سم زدایی از سیستم گوارشی

میشود. همچنین در مبارزه با عفونت و تب های روده ای بسیار حائز اهمیت است.

_ از آنجا که حاوی مقدار زیادی فسفر است، در افزایش قدرت فعالیت های

ذهنی تاثیرگذار می باشد.

_ نوشیدن آب آلو در دفع انگل های معده بسیار موثر می باشد.

پژوهشگران معتقدند از آلو مى‏توان به عنوان ضدعفونى‏کننده غذا استفاده کرد. آلوى خشک خواص ضد میکروبى دارد که مى‏تواند خطر آلودگى گوشت را کم کند. افزودن آلو یا عصاره آن به گوشت قیمه شده، به میزان قابل توجهى از رشد میکروب ها جلوگیرى مى‏کند.
هر چند ادویه نیز مى‏تواند نقش مشابهى ایفا کند، اما عصاره آلو طعم اندکى دارد و به همین دلیل طعم اصلى غذا را تغییر نمى‏دهد. افزودن 3 درصد عصاره آلو، بیش از 90 درصد مانع از رشد میکروب ها می ‏شود. آلو به دلیل کمک به مرطوب ماندن گوشت، کیفیت گوشتى را که دوباره گرم مى‏شود، بهبود می ‏بخشد.

هشدار:
مقدار اگزالات الو بسیار بالا بوده و توصیه میشود افراد با سابقه سنگ کلیه (نوع کلسیمی) یا کیسه صفرا در مصرف ان احتیاط کنند.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-10-2013 05:20 PM

آلوورا :

آلوورا شامل ویتامین های A , B1 , B2 , B6 , B12 , C , E ، فولیک اسید و نیاسین می باشد . مواد معدنی در آلوورا شامل کلسیم ، سدیم ، آهن ، پتاسیم ، کروم ، منگنز ، مس و روی می باشند .

خواص:

- مفيد براي پوستهاي خشك

- كمك در بهبود سوختگي، گزش حشرات، تاولها و واكنشهاي حساسيتي

- كمك به حفظ سلامت پوست

- كمك به حفظ قوام پوست

- روغن آلوئه ورا مي تواند پوست خشك را براق و درخشنده كند

- كمك به درمان اگزما، سوختگي، پسوريازيس، التهابهاي پوستي و زخمها

- كاربرد عالي در حفظ رطوبت پوست و افزايش خاصيت انعطاف پذيري

بااكسيژن رساني به سلولهاي كه باعث افزايش استحكام و قدرت بافت سازي مي شود.

- عصاره آن در محصولات آرايشي به عنوان كرمهاي ضد چروك، ماسكهاي

پوستي، رژلب استفاده مي شود.

- كمك به جلوگيري از پيري پوست

- كمك به برطرف كردن لكهاي تيره پوست و كاهش پيگمانهاي پوستي

اين گياه در ساخت ژل- كرم، نوشيدني، كپسول، محلول و عصاره است. آلوئه ورا

شامل 75 ماده مغذي مثل ويتامين ها، شكر، كلسيم، سديم، نيتروژن،

آمينواسيد، آنزيم، اسيد و مواد معدني است.

– ضد التهاب و ضد آلرژی
– مهار کننده درد
– اثر التیام بخش
– اثر کراتولیک
- اثر انتی بیوتیکی
– اثر تکثیر کننده سلولی
– انرژی دهنده
– اثر هضم کننده
– اثر سم زدایی
– تامین آب پوست
– پاک کننده طبیعی

– مقابله با تحریکات ( سوزش و خارش را از بین می برد . )

_ آلوورا در درمان زخم پا، ورم مفاصل، خارش سالک جلدی، امراض لثه ودهان،

همروئید، طاسی ناحیه سر و و همچنین ترمیم جای سزارین موثر است.

هشدار:
1- ژل آلوئه ورا برای استعمال خارجی، ماده بی خطری است اما در موارد نادری ممكن است سبب واكنشهای آلرژیك گردد.

2- ژل آلوئه ورا در درمان زخمهای عمیق موثر نیست و شیره آن می‌تواند سبب گرفتگی یا اسهال روده ای شدید گردد.

3- زنان شیرده یا باردار نباید از این ماده استفاده كنند زیرا ممكن است سبب انقباضهای رحمی‌گردیده و سقط جنین را تحریك كند .

4- این ماده ممكن است سبب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیكول، كولیت یا سندرم روده تحریك پذیر (IBS) گردد.

5- مصرف طولانی مدت این ماده سبب وابستگی به آن می‌شود یا تعادل الكترولیتی را مختل می‌سازد . كودكان زیر 12 سال نبایستی از این گیاه مصرف كنند.

6- تداخلهای احتمالی: مصرف طولانی و مزمن شیره آلوئه می‌تواند سبب كمبود پتاسیم گردد.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-11-2013 05:05 PM

آناناس:

آناناس منبع غني از ويتامين C بوده و حاوي ويتامين A و B1 و B2 است.همچنين کلسيم، فسفر، آهن، منيزيم، پتاسيم، سديم و منگنز و مس از ديگر املاح و مواد معدني تشكيل دهنده آناناس به شمار مي‌آيند.

خواص:

در طب چینی نیز معتقدند که آناناس خاصیت خنک کنندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است.

سالیان سال از آناناس در درمان بیماریهای روده استفاده می شد و این میوه را در برطرف کردن یبوست مفید می دانستند.

مصرف آناناس همچنین در درمان بیماری های عفونی نقش موثری دارد.

مصرف آناناس موجب قوی شدن سیستم دفاعی بدن می شود و استخوان سازی و گردش خون را تقویت می کند.

آناناس منبع خوبی از فلورید است . فلورید رشد سلولهای سرطانی را کند میکند.

مصرف آناناس برای افراد مستعد به سرطان، بسیار مفید است.

آناناس حاوی منگنز است و مصرف آن برای استخوانسازی بدن و سلامت استخوانها مفید است.

بر اساس تحقیقات نتیجه گرفته شده است مصرف روزانه 100گرم آناناس نیمی از
نیاز روزانه فرد را به ویتامین‌ C برطرف می‌سازد.

آناناس نقش موثری در بهبود سرماخوردگى و كاهش ميزان سرفه دارد.

آناناس منبع خوبی برای پتاسیم و بتاکاروتن است که مصرف آن‌ به مبتلایان به فشار‌ ‌خون توصیه می شود.

آناناس حاوی پکتین فراوان است این ماده کلسترول خون راپایین می آورد مصرف
آناناس در پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی مفید است. لازم به تذکر
است که پکتین موجود در آناناس با پختن آناناس آزاد می شود.

آناناس حاوی ویتامین ث می باشد مصرف آناناس موجب تقویت سیستم دفاعی
بدن می شود زخمها را شفا می بخشد و از بیماریهای قلبی و بیماری های
چشمی پیشگیری می کند.

لازم به تذکر است آناناس به صورت خام سرشار ازویتامین ث می باشد.

آناناس به طور طبیعی لاغرکننده است.

خوردن آناناس لثه ها را تقویت می کند.

بتاکاروتن در این میوه استوایی مانع از بروز بیماری پیری چشم بر اثر بالا رفتن سن می شود.

«برومیلین» التهاب مجرای تنفسی را کاهش می دهد.

فیبرموجود در آن، به طور موثر یبوست را درمان می کند. فاقدچربی و کلسترول است .

سرشار از ماده مغذی لازم و ویتامین های مفید برای رشد بدن است. کرم های روده ای را از بین می برد.

هشدار:
_ مصرف زیاد آناناس ممکن است باعث کاهش اثرات داروهای ضد فشار خون (از

نوع مهارکننده های ACE) شود.

_ زنان باردار وشیرده از زیاده رویدر مصرف آناناس خودداری کنند.

_ مصرف زیاد اب آناناس ممکن است باعث اختلالات گوارشی شود.

_اثرات مفید آناناس در کمپوت و عصاره و یا پختن کاهش میابد.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-12-2013 10:02 AM

آووکادو:

آووکادو دارای سرشار از ویتامین های گروه (B ( B۲، B۳، B۵، B۶ ,B1 ، ویتامین E ,C, K است. همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، منیزیم، آهن، کلسیم، روی, میباشد. این میوه چرب ترین میوه بوده اما چربی ان ضرری ندارد و باعث پایین اوردن کلسترول بد نیز میشود.

خواص:

1) جوشانده برگهای آووکادو قاعده آور است .

2) آووکادو تقویت کننده معده است .

3) نفخ و گاز معده را از بین می برد .

4) برای درمان یرقان مفید است .

5) جوشانده برگهای آووکادو اسهال خونی را برطرف می کند .

6) آووکادو تقویت کننده بدن است .

7) آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است .

8) آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند باید از آو وکادو استفاده کنند .

9) آووکادو بدن را قلیایی كرده و تمیز می کند .

10) چون آووکادو شکر و مواد نشاسته ای کمی دارد برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است .

11) برای دوره نقاهت به مریض آووکادو بدهید . ضعف عمومی را برطرف می کند .

12) خستگی را برطرف می کند .

13) ناراحتی روده و معده را معالجه می کند .

14) بیخوابی را درمان می کند زیرا دارای تریپتوفان است . اگر به کم خونی دچار هستید حتما با شام خود آووکادو بخورید .

15) تحقیقات نشان داده اند که مصرف منظم آووکادو می تواند تا حد قابل ملاحظه ای خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.

16) پژوهشگران می گویند که ترکیبات موجود در آووکادو می تواند سلول های پیش سرطانی و سرطانی که عامل ابتلا به سرطان دهان هستند را از بین ببرند.

17) آووکادو هم مانند روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگ ترین عوامل پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان محسوب می شود.

18) آووکادو حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کنند.

19) از آنجایی که این میوه سرشار از پروتئین و چربی است، مصرف آن می تواند به حفظ لطافت و شادابی موهای شما کمک کند. به علاوه اگر موهای خشکی دارید، می توانید نصف آووکادو را رنده و با یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنید و هر روز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آن را روی موهای خودتان که از قبل مرطوب کرده اید، ماساژ دهید و بعد موهایتان را با یک شامپوی ملایم و آب گرم شست وشو دهید.

هشدار:
_ افرادی که به لاتکس حساس هستند ممکن است به این میوه نیزحساس باشند(به دلیل داشتن موادی به نام CHINTINES )

_ تمامی قسمت های این میوه دارای ماده ای به نام PERSIN هست که برای حیوانات سمی بوده (سگ ,گربه, پرنده, اسب )و ممکن است موجب مرگ انها شود.
_ این میوه میتواند باعث کاهش اثر داروهای ضد انعقادی شود و بهتر است این بیماران از مصرف زیادان خوداری کنند.


RE: خواص میوه ها و سبزیجات - ye doost - 04-12-2013 08:25 PM

آویشن :

منبع عالی برای ویتامین k ,A, منگنز اهن کلسیم و همچنین فیبر غذایی میباشد.

خواص:

- آویشن برای تقویت اعصاب، درمان افسردگی، خستگی و بی‌خوابی مفید بوده و همچنین نشاط ‌آور است.

- آویشن خاصیت ضد میكروبی، ضد قارچی و ضد انگلی دارد و این به جهت وجود ماده تیمون در آن است ولی با توجه به اینكه تیمون خاصیت سمی نیز دارد، در مصرف آویشن زیاده ‌روی نكنید.

- مصرف آویشن به صورت جوشانده برای رفع تنگی نفس، برونشیت، سرفه، نفخ شكم ، سوءهاضمه، آسم ، سیاه‌سرفه، سرگیجه، سردرد و زكام توصیه می ‌شود، برای این منظور 10 گرم آویشن را در یك لیتر آب ریخته و جوشانده آن را در طول روز میل كنید.

- اگر از درد مفاصل ، نقرس، ورم مفاصل و درد سیاتیك در رنج هستید نیز آویشن بخورید.

- بعضی‌ها معتقدند مالیدن جوشانده آویشن روی سر از ریزش موی سر جلوگیری می ‌كند.

- آثار فارماکولوژیک اثر ضد سرفه و خلط آور و ضد اسپاسم این گیاه در مطالعات بر روی حیوانات از عمده ترین آثار آن بوده اند. ضد عفونی کننده، هاضم غذا، ضد سرفه، ضدبو، ضد تشنج، غذا.جوشانده این گیاه در درمان پیچش روده و اسهال موثر است.

- امام کاظم ( ع ) : داروی امیرمومنان ( علی علیه السلام ) آویشن بود ، او می فرمود : آویشن برای معده پرزی همانند پرزپارچه های مخمل می شود .

هشدار:
1) بعلت اثرات سقط آوری خانم های باردار در مصرف آویشن احتیاط کنند.

2) آویشن دارای نوعی نگهدارنده طبیعی غذا یا preservative هم هست و همین اثرات قوی آویشنه که توصیه می شه در مصرف آویشن زیاده روی نشه چون ممکنه مسمومیت ایجاد بشه .